Filmmixern

I veckans avsnitt sammanfattar vi årets upplaga av Oscarsgalan och diskuterar allt från misogyna musikalinslag till tårfyllda tacktal. Desstutom berättar Viktor om sin omtitt av The Girl with the Dragon Tattoo och Patrik tipsar om dansfilmen Girl Walk All Day.

Direct download: Ep82-Oscarsgalan2013.mp3
Category:general -- posted at: 5:57pm CEST

Yippee-Ki-Nej! I veckans avsnitt snackar vi om den senaste Die Hard-filmen A Good Day to Die Hard och den tragiska nedgången för John McClane. Dessutom ser vi tillbaka på Oscarsaktuella Ben Afflecks regidebut Gone Baby Gone samt kollar in tv-spelsdokumentären Indie Game: The Movie.

Direct download: Ep81-GoodDayToDieHard.mp3
Category:general -- posted at: 11:20am CEST

Vi firar vårt 80:e avsnitt med att djupdyka i det fantastiska filmdecennium som heter 80-talet och snacka allt från odödlig nostalgi till definierande stildrag. Dessutom pratar vi om The Pirate Bay-dokumentären TPB AFK, den plastiga filmen om Hitchcock och skräckisen The Possession.

Direct download: Ep80-the80s.mp3
Category:general -- posted at: 10:33pm CEST

I veckans avsnitt snackar vi lite extra om Steven Spielbergs nya "Lincoln" och diskuterar allt från trist politik till inflation i gubbansikten. Dessutom pratar vi om trailern till "Fast and Furious 6" och den nya Netflix-serien "House of Cards".

Direct download: Ep79-Lincoln.mp3
Category:general -- posted at: 11:19pm CEST

När Kathryn Bigelow dukar upp med tortyr, insatsstyrkor och researcharbete är såklart Filmmixern redo för en djupdykning. I veckans one location-inspelade Zero Dark Thirty-special diskuteras allt från tortyrpolitik och kvinnliga hjältar till helikopterljud och Fares Fares.
Direct download: Ep78-ZeroDarkThirty.mp3
Category:general -- posted at: 11:00pm CEST

1